9 stappen plan VonBurgGolf

  

 

Wat is het 9-stappenplan? Het 9-stappenplan is een golfvaardigheidstraject dat is opgedeeld in 9 handicapcategorieën (stappen), waarbij het ontwikkelen van de vaardigheid, het vergroten van de succesbeleving en het speelplezier voorop staan.

 

Het begint bij het eerste bezoek op de golfbaan, waarbij mensen welkom in golf worden geheten, en gaat via het NGF Golfbaanpermissie en Clubhandicap 54 naar een lagere handicap, die uiteraard per persoon verschilt.

 Per stap is bepaald wat de minimale vaardigheden van een golfer moeten zijn om de volgende stap in het traject te kunnen zetten, zodat men weet wat te doen om beter te kunnen worden.

 Aansluitend is een richtlijn bepaald voor het aantal lessen dat een gemiddelde golfer nodig heeft om de stap te maken en wat de lesinhoud per stap zou moeten zijn.

 Golfbanen en golfclubs krijgen de mogelijkheid om beginners direct een golfbaanpermissie aan te bieden in de vorm van de NGF-pas. Hierdoor worden spelers direct onderdeel van de 'handicapfa­milie' en krijgen ze eerder een binding met de golfbaan.

 Doelstellingen 9-stappenplan:

• Succesbeleving en speelplezier stimuleren

• Meer actieve golfers op de golfbanen

• Binding met de golfsport vergroten

• Kwaliteit van de golfsport waarborgen

 

Heeft U nog vragen bel Hans von Burg gerust even op: 06 53299892 

 

 

 

 

 

 

Flightscope

Flightscope

Video V1 Systeem

Video V1 Systeem

 

NGF 9 stappenplan

Ga direct naar het 9 stappenplan9-stappenplan-naar-handicap-36-stap-3

De Plane Swing

Ga direct naar de Plane Swing